2012. december 4., kedd

23.nap: Fuss, Forest! Fuss!!



A már felvett szokások, mint a korábban kelés, nyújtózkodás, rendszeres vízivás, hálacetli stb. és az Angyalavató buli szervezése mellett viszonylag ritkul a napközbeni feladatok száma.

Ma a halogatás listán szereplő második, azaz középső tételt kell elintézni. Tudom és megértem. Ha valamihez nem füllik a fogunk, azt nem szívesen tesszük meg, de nincs mese, essünk túl rajta! Elmosolyodtam, mikor elolvastam egy két évvel ez előtti bejegyzésemet, az akkori legnagyobb halogatásomról (ITT). Milyen jó érzés túl lenni rajta! Azt hiszem ebben a bázis egyik angyala, Lilla is egyetértene velem! :)

Délután/ este a kocogás művészetét kell bevezetni az életünkbe. Persze aki gyakorlatlan, elsőre ki fog purcanni, erre figyelmeztetnek is a lányok. Az Angyalműhely könyvben Nagy Eszter Anna tanácsait követve azonban azt gondolom túl élhető a dolog. Kerekes székesként, a kocogást kiváltandó, a tekerést javasolnám, annak aki bírja (igaz ez télen nagy kabátban elég macerás, de lesz még tavasz! :) Akinek az állapota nem engedi, - pl.: elektromos kerekes székkel közlekedik – tegyen esténként egy negyedórás sétát a friss levegőn. Egyszer a jóga tanárom azt mondta, hogy nagyon sok minden múlik az elménken. Ha pl. nem tudok fizikailag futni, akkor nagyon-nagyon erősen képzeljem el! Képzeljem el, hogyan mozdulnak, dolgoznak az izmaim, hogy veszem a levegőt, hogy ver a szívem, képzeljem el a talajt a lábam alatt, ahogy újra és újra dobban rajta cipőm talpa… Garantálta, hogy jobban el fogok fáradni, mint akik tényleg futnak… igaza lett. Ahhoz, hogy ez a gyakorlat tényleg jól sikerüljön, egyedül kell menni és nem a barátnőddel vagy a pároddal csacsogni közben! Zene szólhat.


Estére gyertya szertartásos teázást ajánlanak a csajok. Az én egyik kedvencem a Bio Mandala tea, Harmony – Belső Tűz keveréke. Melegen ajánlom! :)

A "Harmony" egy speciálisan összeállított teakeverék. Klasszikus keleties íz, amely színt visz mindennapjainkba. Az indiai Ayurvéda ősi tudománya szerint ezen fűszerek növelik a testben a tűz elemet. Téli napokon segít a felmelegedésben. Próbálja ki zab-, rizs- vagy szójaitallal keverve, mézzel vagy nádcukorral édesítve!



Összetétel: fahéj*, almagranulátum*, gyömbér*, kardamom*, szegfűszeg*, bors* ökológiai gazdálkodásból





A mi mai sétánk tesómmal Mikulás ajándék váráslásba fulladt, de mentségünkre legyen szólva két helyszín közt, igen sokat voltunk a friss levegőn, miközben megérkezett az első igazi, téli nap és hatalmas pelyhekben hullott a hó! Gyönyörű, hangulatos látvány volt! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése